Filtrar por:

Tipo de publicação
Idioma de publicação
Unidades
Ano de publicação
Mais...

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: COLDEBELLA, A.; KICH, J. D.; ALBUQUERQUE, E. R.; BUOSI, R. J.

Abstract In the last decades the pig production improvement had impacted on zoonotic profile attributed to pork. This fact has created a need to modernize the meat inspection system traditionally appl... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: BIER, D.; KICH, J. D.; DUARTE, S. C.; SILVA, M. R.; VALSONI, L. M.; RAMOS, C. A. N.; RODRIGUES, D. P.; ARAUJO, F. R.

The aim of the present study was to investigate the presence of Salmonella spp. in samples collected from beef meat at three points of the slaughter line (after skinning, washing and cooling) at three... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: NUNES, W. A. G. de A.; MENEZES, J. F. S.; BENITES, V. de M.; LIMA JÚNIOR, S. A. de; OLIVEIRA, A. dos S.

Slaughterhouses generate large amounts of rumen content and its use as a fertilizer may offer an environmentally friendly strategy for its management. The effect of an organic fertilizer produced from... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: FIGUEIREDO, E. A. P. de; PILATTI, G; GALHART, D. L.; WILBERT, C. A.; PICCININ, I. P.; ALBINO, J. J.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: BROW, C. C.; OLANDER, H. J.; ALVES, S. F.

Abstract: A survey of caseous lymphadenitis was conducted at a goat and sheep slaughterhouse in Northeastern Brazil One hundred and fifty-eight goats and 43 sheep were examined for the presence of abs... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 1987

Autoria: BIER, D.; SILVA, M. R.; RAMOS, C. A. do N.; MORININGO, G. D'A.; SILVA, T. A. dos S.; LIMA, A. C. de; CHULLI, J. V. M.; ARAUJO, F. R.

ABSTRACT This study investigated the presence of generic and verotoxin-producing E. coli as well as enumerated faecal coliforms in 30 beef carcasses in different parts of the slaughter process (after... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: RIGO. P. P.; BOTTCHER, A.; FEDDERN, V.; ABREU, P. G. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: BIER, D.; TUTIJA, J. F.; PASQUATTI, T. N.; OLIVEIRA, T. L.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V.

The aim of this study was to introduce matrix-assisted laser desorption/ionization (MALDI) time-of-flight (TOF) mass spectrometry to improve the traditional microbiological method for the detection of... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: ROCA, R. de O.; SERRANO, A. de M.

Com o objetivo de avaliar a influencia do banho de aspersao antes do abate em alguns parametros microbianos da qualidade da carne bovina, foram determinadas as contaminacoes bacterianas do musculo Lon... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 1995

Autoria: ROCA, R. de O.; SERRANO, A. de M.

O trabalho teve como objetivo avaliar a influencia do banho de aspersao antes do abate em alguns parametros bioquimicos da qualidade de carne bovina e na eficiencia da sangria. Foram utilizados 36 bov... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 1995

Observação

Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.
Visite a Livraria Embrapa para adquirir livros e outras publicações vendidas pela Empresa.