Filter by:

Type of Agricultural Practice
Type of Methodology
Type of Process
Type of Product
Type of System
Related theme
Country
Biome
Region
State
Launch year
 

The BRS Acarijó 56 cultivar is the first arracacha variety launched by Embrapa for industrial purposes, and the fourth one in the company's portfolio. Unlike preceding varieties – Amarela de Senad

...

Product: Cultivar     Launch year: 2019     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables

The BRS Hozan cultivar produces similar bulbs to those of premium garlic and does not require vernalization to be produced in the Brazilian Southeast, Midwest and Northeast. Its cycle is 150 days

...

Product: Cultivar     Launch year: 2013     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables

The BRS Zamir tomato cultivar is a grape-segment hybrid for fresh consumption, whose emphasis is its high content of lycopene, an antioxidant that fights against the free radical

...

Product: Cultivar     Launch year: 2013     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables

Viruses are diseases that bring a lot of economic damage to garlic production, causing losses of 30 to 50% in productivity, especially because this crop relies on vegetative reproduction through g

...

Agricultural practice: Para manejo, conservação e germinação de sementes     Launch year: 2002     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables

*Content only available in Portuguese

A cultivar de pimenta BRS Juriti pertence ao grupo habanero e possui frutos vermelhos, altamente picantes e com aroma bem acentuado. Ela pode ser aproveitada tanto para consumo fresco quanto para

...

Product: Cultivar     Launch year: 2013     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables

*Content only available in Portuguese

O alho é uma das hortaliças condimentares mais utilizadas no mundo. No Brasil, seu consumo fica em torno de 1,5 kg/pessoa/ano, sendo que importações respondem por cerca de 70% de todo alho consumi

...

Product: Cultivar     Launch year: 2015     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables

*Content only available in Portuguese

O rendimento da colheita é baixo devido à repetição de atividades como abaixar e carregar os contentores e mover as hortaliças várias vezes, e ao tempo gasto no transporte das hortaliças da lavour

...

Process: To obtain machinery, implement, equipment and prototypes     Launch year: 2014     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables

*Content only available in Portuguese

A cenoura BRS Paranoá é primeira cultivar nacional desenvolvida e validada exclusivamente para sistemas orgânicos de produção. Além disso, apresenta alta resistência ao complexo da queima-das-folh

...

Product: Cultivar     Launch year: 2020     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables

*Content only available in Portuguese

A cultivar de batata-doce Beauregard tem origem norte-americana e foi introduzida no Brasil por meio do Centro Internacional de La Papa (CIP) do Peru, juntamente com outros 45 acessos de batata-do

...

Product: Cultivar     Launch year: 2010     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables

*Content only available in Portuguese

Devido a sua origem e domesticação, a alface (Lactuca sativa) é uma espécie adaptada a regiões de clima ameno e cultivos conduzidos em condições de temperaturas mais elevadas aliado ao us

...

Product: Cultivar     Launch year: 2018     Unidade Responsável: Embrapa Vegetables