News
-
News search
Search for news about Embrapa that have been produced by our teams all over Brazil
Or access the full list with all the results
Features
-
News report 25/01/2023
BRS Sulina: cultivar de ervilha é testada com sucesso para adubação verde e cobertura de solo
Os resultados de experimentos com as sementes da cultivar apontam para o seu potencial para melhoria da qualidade do solo, juntamente com o aumento da produtividade e sustentabilidade dos sistemas de produção, constituindo uma alternativa no período de vazio que antecede o plantio das culturas de outono/inverno.
-
News report 24/01/2023
Fórum discutirá como pagamentos por serviços ambientais podem contribuir para a sustentabilidade no meio rural
Serão três dias de palestras on-line com especialistas seguidas de debates, entre 23 e 25 de maio de 2023, das 14h às 18h, com transmissão pelo canal da Embrapa no YouTube. -
News report 24/01/2023
Estudo nacional mostra panorama da resistência de plantas daninhas a herbicidas
Um dos resultados é uma plataforma que disponibiliza dados espaciais sobre ocorrências em vários estados do País -
News report 23/01/2023
Publicação sistematiza experiências brasileiras de valoração e pagamento por serviços ambientais
Dez experiências brasileiras de valoração e de pagamento por serviços ambientais (PSA) foram sistematizadas em um artigo científico de especialistas da Embrapa, publicado no periódico eletrônico do Fórum Ambiental da Alta Paulista.
Embrapa News Agency
-
News report 24/01/2023
Pesquisa desenvolve filé de pirarucu em conserva
Avanço aumenta tempo de conservação e incentiva o consumo do peixe nativo da Amazônia -
News report 24/01/2023
Bioeconomy in Brazil can generate US$ 284 billion in revenue per annum
Energy transition based on renewable sources can reduce carbon emission by 550 million tons by 2050 -
News report 17/01/2023
Brazil is at the forefront of the development of cultured meat
Pioneering study in Brazil set out to develop food that is similar to chicken fillet.The new product, which resembles sasami, in the form of prototypes of boneless chicken breast fillets, should be ready for nutritional and sensory analyses by the end of 2023.
Courses and Events
Podcasts
-
Agroenergético
Information on research, technologies and novelties for biomass, chemical and renewable materials industries and for industrial biotechnology. -
Terra e Alimento
Food diversity, distinct Brazilian foods, food landscapes, gastronomic and agritourism itineraries, fighing food waste, and much more. -
Raiz & Fruto
Interviews about research and technology transfer activities in the pineapple, banana, citrus, papaya, mango, passion fruit and cassava production chains. -
Falando de trigo
A chat show with experts on topics related to the wheat, barley, triticale, rye, oats and canola production chains. -
Café com ciência
News from research developed in the laboratories of Embrapa Genetic Resources and Biotechnology, in Brasília, DF, Brazil.