Publicações

Filtrar por:

Tipo de publicação
Idioma de publicação
Ano de publicação
Mais...

Buscar em:

Ordenação: data ▾  |  alfabética
 

Autoria: ROSA, J. M. da; ARIOLI, C. J.; BLOCHTEIN, B.; AGOSTINETTO, L.; GRUTZMACHER, A. D.; BOTTON, M.

The pollination services performed by Apis mellifera are essential for the high-quality apple production. The aim of this study was to obtain information about the pollination services used in the mun... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: SILVA, J. M. F.; BLAWID, R.; NAGATA, T.; FAJARDO, T. V. M.

Grapevine leafroll disease (GLRD) is one of the most economically important viral diseases affecting grapevines (Maliogka et aI., 2015).

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: SILVA, J. M. F.; PEREIRA, B. R. de M.; AI RWAHNÍH, M.; BLAWID, R.; BLAWID, R.; NAGATA, T.; FAJARDO, T. V. M.

The families Bromoviridae and Virgaviridae are composed of viruses with a single-stranded positive sense RNA genome possessing an alpha-like replication complex and a 3'-t-RNA-like structure.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: SÁNCHEZ-NAVARRO, J. A.; FIORE, N.; FAJARDO, T. V. M.; PALLÁS, V.

Grapevine is the most economically important fruit crop in the world, which is affected by various diseases of viral and/or viroidal etiology, which may affect the production of grapes with losses of... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: DUTRA, M. da C. P.; SOUZA, J. F. de; VIANA, A. C.; OLIVEIRA, D. de; PEREIRA, G. E.; LIMA, M. dos S.

A methodology for the rapid determination of the aromatic compounds methyl anthranilate (MA), 2′-aminoacetophenone (2-AAP) and furaneol by GC-MS was validated and used to characterize grape juic... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: COELHO, E. M.; PADILHA, C. V. da S.; MISKINIS, G. A.; SÁ, A. G. B. de; PEREIRA, G. E.; AZEVEDO, L. C. de; LIMA, M. dos S.

Organic acids and sugars are related to the chemical balance of wines and grape juices, besides exerting a strong influence on the taste balance and sensorial acceptance by consumers.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: TEIXEIRA, A. H. de C.; TONIETTO, J.; LEIVAS, J. F.

Over the last few decades, the Brazilian semiarid region has appeared as one of the main tropical wine production areas in the country. The aim of this research was the elaboration and application of... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.

Implantado em 1977, o Programa de Melhoramento Genético Uvas do Brasil tem buscado, ao longo dessas 4 décadas, gerar tecnologias visando suprir as demandas do setor vitivinícola brasileiro.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: PEREIRA, C. B.; TESSMANN, D. J.; SANTANA, R. G.; CONTRERAS-SOTO, R. I.; SOUZA, R. T. de; NAVES, R. de L.

Abstract Downy mildew caused by Plasmopara viticola is a major disease of grapes in Paraná State, Brazil and other wine-producing regions. The seedless table grape ?BRS Vitória? stands out for its tol... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: PADILHA, A. C.; ARIOLI, C. J.; BOFF, M. I. C.; BOTTON, M.

Resumo ? A percepção dos malicultores de São Joaquim para o emprego do feromônio sexual sintético no manejo da mariposa-oriental foi avaliada por meio de entrevistas. No município, 85,7% dos entrevist... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018